Adam Smyk
Adam Smyk Aangeleverd

‘Hé, die verpakking hebben wij gemaakt!’

Baan Dichtbij

NIEUW-VENNEP Als je bij een bedrijf werkt dat jaarlijks miljoenen verpakkingen maakt voor medicijnen, cosmetica, voedingssupplementen en bloembollen, is het niet zo gek dat je die regelmatig in de winkel tegenkomt. ‘Ik bereid de orders voor om die verpakkingen te laten maken. Zo leuk dat ze hier ook daadwerkelijk van de machine af komen!’, vertelt Sandra de Koning. Als ordervoorbereider bij Intergrafipak in Nieuw-Vennep zit ze helemaal op haar plek. 


Sandra de Koning (38) en Adam Smyk (34) werken bij Intergrafipak. Sandra op kantoor als ordervoorbereider en Adam als machine operator in de indrukwekkende productiehal waar meerdere drukpersen, stans-, vouw-, snij- en etikettenmachines staan. Machines die als een zonnetje moeten draaien met de juiste orderinstructies, zodat de ruim 500 miljoen kartonnen verpakkingen, papieren bijsluiters en etiketten juist de deur uitgaan. Een vereiste voor de klanten die voornamelijk uit de farmaceutische sector komen.

Saai is het nooit

Sandra: “Samen met nog zes collega’s werk ik op de Binnendienst. We bereiden er klantorders voor van niet-standaard producten. Dat maakt iedere order uniek en elke dag anders. Saai is het nooit. We overleggen met de klant indien nodig, geven advies over vorm en materiaal en zorgen ervoor dat de klant krijgt wat hij nodig heeft. Uiteindelijk sturen we een plotmodel en PDF-proef ter goedkeuring. Na akkoord bestellen we het karton (of papier) en het stansmes en gaan de orderdocumenten naar de planning zodat Adam en zijn collega’s de productie kunnen starten.”

Tekst gaat onder de foto verder.


Sandra de Koning - Aangeleverd

Fijne collega’s

Adam: “Ik werk hier nu vier jaar. Op mijn afdeling ben ik verantwoordelijk voor het instellen van de machine die de verpakkingen vouwt en plakt. Door de vele verschillende formaten moet je daar de machine juist op instellen. Dat doe ik samen met nog twee collega’s in een 2-ploegendienst. Als Poolse medewerker moest ik hier via het werk eerst op Nederlandse les en inmiddels heb ik twee diploma’s gehaald. Communicatie en teamwork is heel belangrijk. Zo ontstaan er geen misverstanden en zorgen we ervoor dat elke order op de juiste machine draait. Het werk zelf leerde ik van mijn collega’s. Dat is goed te doen. De collega’s zijn heel aardig en dat maakt het werk leuk. Ik voel dat ik hier hard nodig ben!”  

Lekker informeel

Voorlopig zitten beiden prima op hun plek. Sandra: “De sfeer is informeel, de collega’s gezellig en je kunt bij iedereen aankloppen.” En Adam? Die blijft lekker meedraaien in de productie. “Door deze vaste fulltime baan heb ik mooi samen met mijn vriendin een huisje kunnen kopen.”

Klik op onderstaande link om de 
 

Wil jij ons team bij Intergrafipak komen versterken? Kijk voor de openstaande vacatures op www.intergrafipak.nl of mail Simone Borst voor vragen via s.borst@intergrafipak.nl.