Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Probeer eens wat nieuws

Column

Afgelopen week hebben wij uitgebreid stilgestaan bij de sport genaamd darten. Wij hebben echt een prachtige avond vol spektakel beleefd. Michael van Gerwen was bijna uitgeschakeld, vocht zich terug en behaalde de finale. Deze finale werd uiteindelijk simpel gewonnen door onze grote groene held. 

Naast het darten op zondag hebben wij op de voetbal 2 x 3 punten weten binnen te halen, dus wij hadden een mooi sportweekend. Dat is niet geheel toevallig, deze week is het namelijk de nationale sportweek. Gedurende deze week is het mogelijk om verschillende sportactiviteiten uit te proberen. 

Zo’n week is hartstikke belangrijk. Mensen kunnen tijdens zo’n week voor het eerst in contact komen met een passie waar ze jaren plezier van kunnen hebben. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om je blik te verbreden en kennis te maken met sporten waarvan je eerst niet erg enthousiast werd. Neem onze twee vrienden die mee waren naar het darten afgelopen zondag, zij hebben hun blik verbreed en zijn nu razend enthousiast van de sport. Prachtig om te zien. 

Een nationale sportweek is niet alleen maar goed voor de sporters zelf, ook zorgt deze week ervoor dat verenigingen en zelf georganiseerde sportactiviteiten groter worden. Dit is een mooie ontwikkeling, zo wordt Nederland steeds wat fitter en dat is belangrijk. 

Verenigingen en groepjes die merken van deze groei zijn bijvoorbeeld verenigingen van racketsporten en fietsgroepen, de populariteit van deze sporten stijgt namelijk behoorlijk. Dat eerste weten veel mensen waarschijnlijk wel. Als je inmiddels nog niet van padel hebt gehoord, heb je echt onder een steen gelegen. 

“Wat moet ik met deze informatie?”

Dat tweede daarentegen, weten niet veel mensen denken wij. Er heerst net als bij het darten een ontzettend stigma rondom het wielrennen. Het zijn allemaal arrogante kwallen die denken dat het hele fietspad voor hen is, en schreeuwen als je ook maar een beetje in de weg rijdt. Tja, als er veel mensen zijn met nare ervaringen, dan zijn er natuurlijk snel vooroordelen. Dat kunnen wij niet wegnemen, wel kunnen we u vertellen dat we zelf ook weleens op de racefiets stappen. 

“Wat moet ik met deze informatie?” Horen wij u denken, nou wij kunnen dus uit ervaring spreken dat het echt ontzettend leuk is om te doen. Onze trouwe lezers zullen zich wellicht nog herinneren dat we twee jaar geleden ontzettend hard getraind hebben om met een groepje richting onze vakantiebestemming in Zeeland te fietsen. Dus zet die gedachte dat alle wielrenners ontzettende asociale kwallen uit uw hoofd, en geef het zelf een keer een kans. Er zitten natuurlijk altijd rotte appels tussen, maar die laat u in de winkel ook altijd links liggen.