Blijde gezichten en goed zicht met aangemeten nieuwe brillen.
Blijde gezichten en goed zicht met aangemeten nieuwe brillen. Aangeleverd

Nieuw-Vennepse Boulis Optiek opnieuw aan het werk voor slechtzienden in Kenia

Maatschappelijk

NIEUW-VENNEP Sam Boulis heeft deze maand in Kenia een follow-up gegeven aan het succesvol verlopen brillenproject van halverwege 2023. In juli vorig jaar heeft Sam Boulis, eigenaar van Boulis Optometrie in Nieuw-Vennep, in samenwerking met Dutch Down Support Foundation een brillenproject opgezet. Tijdens dit initiatief werden honderden brillen gratis verstrekt aan kinderen die anders geen toegang zouden hebben tot oogzorg. 

BRIL OP MAAT

De follow-up van het brillenproject is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat degenen waarvoor eerder glazen zijn opgemeten, nu de bril ontvangen die op maat gemaakt is. Het team van Boulis Optometrie zal in Kenia opnieuw oogtesten uitvoeren, brillen aanpassen en eventuele andere aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om goed te kunnen zien.

VOORTGANG

“We zijn verheugd om opnieuw naar Kenia te gaan en de voortgang van ons brillenproject te zien”, zegt Boulis. “Het is niet alleen belangrijk om brillen te verstrekken, maar ook om ervoor te zorgen dat de mensen die ze dragen de juiste ondersteuning en nazorg krijgen.”