Hyde Park blok 21.
Hyde Park blok 21. PR

Met extra subsidie bouwprojecten in Hoofddorp en Nieuw-Vennep kunnen 262 woningen worden gebouwd

Nieuwbouw

HAARLEMMERMEER Het Bolskwadrant in Nieuw-Vennep en Hyde Park blok 21 in Hoofddorp krijgen samen van het Rijk een Startbouwimpuls-subsidie van 2.745.586 euro. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken, die de subsidies verstrekt, vandaag bekendgemaakt.

Daarmee zijn twee van de negen Haarlemmermeerse projecten, waarvoor de gemeente subsidie heeft aangevraagd, gehonoreerd. Met deze subsidie kunnen 262 woningen gebouwd worden, waarvan de helft betaalbare woningen zijn. Het gaat dan om 77 sociale huurwoningen en 54 betaalbare koopwoningen met een koopprijs van maximaal 355.000 euro.

Vanuit het Rijk was een bedrag van - in totaal - 300 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de Startbouwimpuls-subsidie. In totaal zijn 820 aanvragen ingediend voor een bedrag van 850 miljoen euro. Haarlemmermeer deed negen aanvragen, voor projecten in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp, voor in totaal bijna 14 miljoen euro.

“Natuurlijk hoop je altijd op meer, maar dit is een prima uitkomst, want we hebben het toch over een substantieel aantal woningen, die we hard nodig hebben”, laat woningbouwethouder Jurgen Nobel weten. “Met de ontwikkelende partijen van de zeven projecten die geen subsidie krijgen, gaan wij in gesprek om te kijken of hun project ook zonder subsidie door kan gaan.”